Nyomtatás

Még 3 hónapig térhetünk át ingyenesen a Windows 10-re

  • Posted on:  2016 May 08 18:24
  • Írta:  gomba

Már 300 millióan frissítettek Windows 10-re, de nem árt tudnunk, hogy  a lehetőség nem lesz örökké ingyenes, így akinek még mindig Windows 7 vagy 8, esetleg 8.1 fut a számítógépén, és szeretné korábbi rendszerét frissíteni, annak időben kell cselekednie.

Egészen pontosan július 29-ig lesz lehetőség az ingyenes frissítésre, hiszen pontosan egy évvel ezelőtt jelent meg hivatalosan a Windows 10, melyet akkor a Microsoft úgy kezdett reklámozni, hogy a megjelenést követő első évben mindenki, aki a fenti operációs rendszereket használja ingyenesen térhet át az új operációs rendszerre. Utána már csak a hazai hivatalos áron, hozzávetőlegesen 30 ezer forintért lehet beszerezni a Microsoft történetének leggyorsabban terjedő operációs rendszerét, vagy olyan számítógépet kell venni, amelyre már eleve a Windows 10 van telepítve.

Win10UPG 2

Egyértelmű sikerként könyveli el a Windows 10-et az újabb mérföldkövet bejelentő Microsoft.

A redmondi vállalat 2012. októberében adta ki a Windows 8 operációs rendszert, de az azóta eltelt 3 és fél évben is csak 200 millió gépre telepítették a szoftvert. Ennek fényében óriási siker, hogy a tavaly nyáron megjelent Windows 10-nek mindössz 9 hónap kellett a 300 milliós mérföldkő eléréséhez. Az oprendszer sikerének egyik oka az ingyenesség: június végéig ingyen frissíthet Windows 10-re mindenki, akinek Windows 7 vagy 8 fut a számítógépén. A Win 10 gyors terjedésének másik oka az utóbbi időben kissé agresszívra váltó terjesztési mód.

A Microsoft tervei szerint a 10-es az utolsó Windows, nem adnak majd ki több főverziót az operációs rendszerből, helyette folyamatos frissítésekkel fogják fejleszteni és okosítnai a Windowsokat, akárcsak teszi azt a Google az Androiddal is.

 

Megjelent: 2510 alkalommal Utoljára frissítve: 2016 May 08 19:08