Nyomtatás

App Ajánló: Egy app, amivel parkolhatsz, mozizhatsz, autózhatsz...

  • Posted on:  2016 May 08 19:48
  • Írta:  gomba

A világ szerencsésebb piacain a felhasználók már válogathatnak, hogy az Apple, az Android, vagy a Samsung mobilfizetési megoldásait veszik-e igénybe. A hazai okostelefon tulajdonosoknak még jó ideig várniuk kell, hogy a fent említett megoldásokat kipróbálhassák, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lenne lehetőségük arra, hogy a készülékükre telepített alkalmazással fizessenek termékekért, szolgáltatásokért.

A mozijegy lehet az első ugródeszka

A két évvel ezelőtt útjára indított Simple alkalmazás ezt a célt szolgálja. Az applikáció inkább a digitális pénztárca fogalmához áll a legközelebb (bankszámláról feltölthető egyenleggel), azaz nem lehet vele bárhol, bármiért fizetni, hanem csak olyan esetekben vehető igénybe, amit a szolgáltatási kör tartalmaz. Ilyenek a parkolási díj kiegyenlítése, autópálya-matrica, koncertjegy, automatákból történő vásárlás, taxi rendelés, vagy a különböző hűségkártyák kezelése.

Az app fejlesztését végző OTP Mobil szakembereinek mai bejelentése szerint a Simple újabb lehetőséggel bővül, mivel mostantól a Cinema City mozijegyei is megvásárolhatók az alkalmazásban. A bővítésre azért volt szükség, mert a felhasználók közel fele érthető módon a fizetési lehetőségek bővítésére vágyott, a mozijegy vásárlás pedig az a terület, ahol a legtöbb vesződség megspórolható egy alkalmazáson belüli vásárlással.

A Simple új lehetőségével párhuzamosan a cég ismertette annak a felmérésnek az eredményeit is, amit a hazai felhasználók mobilhasználattal, fizetéssel kapcsolatos szokásairól készített. Ezek, szerint a magyar okostelefon tulajdonosok 95 százaléka használ rendszeresen mobilos alkalmazásokat. Legtöbbjük közösségi média, kommunikációs és navigációs kategóriában, majdnem minden ötödik pedig mobilfizetésre is.

Simple2

Az autópálya-matrica uralkodik

A Simple indulásakor az OTP Mobil kifejezetten a technológia, és az alkalmazások iránt érdeklődő felhasználókat célozták, mára viszont már jócskán meghaladták ezt a réteget, hiszen az app több mint 130 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik. Az alkalmazás lehetőségei közül magasan az e-Matrica (58%) funkció a legnépszerűbb, amit a GPS alapú Parkolás szolgáltatás követ (39%), valamint 21 százalékuk váltott már jegyet az alkalmazásban.

A legtöbben átlagosan sport, vagy kulturális helyszínre szóló jegyre költenek, közel 20 ezer forintot vásárlásonként. Ezt követik az e-matricák több mint 11 ezer forinttal. Ételrendelésnél és taxizásnál 4 és 5 ezer forint körül alakultak az átlagköltések. Drágán parkolnak, nagyjából 2300 forintért és nagylelkűek, valószínűleg másnak is vesznek italt az automatákból, 800 forintért.

A Simple alkalmazás elérhető Android és iPhone készülékekre is az alábbi linkekre kattintva:

GooglePlay1 AppStore1

 

 

Megjelent: 3689 alkalommal Utoljára frissítve: 2016 May 08 20:10