Nyomtatás

Villámvédelmi kisokos #3. Ha megtörtént a baj...

  • Posted on:  2016 May 31 11:16
  • Írta:  gomba

Villámvédelmi kisokos #3. Ha megtörtént a baj...

Mi a helyzet akkor, ha megtörtént a legrosszabb -becsapott a villám a közelünkbe- és nem rendelkeztünk még túlfeszültség-védelmi eszközzel...

Ha volt BIZTOSÍTÁSUNK, akkor nem olyan elkeserítő a helyzet...

BIZTOSÍTÁS!
Érdemes kicsit körül járni ezt is. A biztosítók csak akkor kártérítenek minket ilyen helyzetekben, ha egyáltalán volt biztosításunk és abban szerepel a "villámcsapás másodlagos hatása" mint káresemény. Ez fontos kitétel, mert a régi, akár 10 - 20 éves, vagy még régebbi biztosításoknak nem volt alap rész ez a fajta káresemény. Sőt, akadnak ma is olyan biztosító társaságok, ahol manapság sem alap káresemény a villámcsapás, ilyenkor ezt külön kérni kell a biztosításunkhoz. Javasolt átnézni a biztosítási kötvényünket és megbizonyosodni róla, hogy biztosításunk tartalmazza-e ezt a káreseményt. Ha nem találjuk a 10 - 20 éves kötvényünket, keressük fel a biztosítónkat és tudakoljuk meg. Amennyiben nem szerepel ez a biztosításunkban, kérjünk módosítást. Ez nem egy akkora tétel a biztosítási díjban, hogy ne érné meg számunkra! Általánosságban elmondható, hogy amennyiben ez nem alap része a kötvénynek, akkor a külön díja 1.000 - 2.000,- Ft éves viszonylatban!

Ha volt biztosításunk, akkor jelentsük be káreseményünket mihamarább biztosítónknak. Ilyenkor a biztosítók zöme arra kéri ügyfelét, hogy vigye el készülékét (számítógépét, notebookját, házimoziját, TV-jét, stb.) szakszervizbe és kérjen róla MŰSZAKI SZAKVÉLEMÉNYT. Ezzel a szakvéleménnyel kell bemennünk a biztosítóhoz, vagy kell várnunk a kárszakértő kiérkezését.

villám 9

Szervizünket az Excom Computer-t, a biztosító társaságok elfogadják, mint független szakszervizt, így jogosultak vagyunk MŰSZAKI SZAKVÉLEMÉNY kiállítására. A hosszú évek alatt jó pár szakvéleményt megírtunk már és sok elrettentő káreseménnyel találkoztunk már...

DE ne feledjék, a biztosítás jó ha van, de nem helyettesíti a megfelelő túlfeszültség-védelmet. A biztosító lehet, hogy kárpótol minket és lesz miből új számítógépet vennünk, DE A MEREVLEMEZÜNKÖN TÁROLT CSALÁDI ÉS GYERMEKEINK FOTÓIT NEM TUDJA VISSZAADNI!

Ezzel végéhez értünk villámvédelmi sorozatunknak...

Nézzük meg konkrétan, milyen eszközök közül is tudunk választani, melyek megvédik érzékeny elektromos berendezéseinket, mint például számítógépünket, notebookunkat vagy házimozinkat, TV-nket a nem kívánt villámoktól. Az alábbi eszközök túlnyomó zömét megvásárolhatják szaküzletünkben is! További kérdéseikkel keressenek minket bátran!

Villám védők

VILLÁM MENTES NYARAT KÍVÁNUNK!

 

Villámvédelmi kisokos 1. rész

Villámvédelmi kisokos 2. rész

Megjelent: 3327 alkalommal Utoljára frissítve: 2016 June 07 11:31