Nyomtatás

Már csak pár nap, és nem zaklat tovább a Microsoft a Win10-zel

  • Posted on:  hétfő, 04 July 2016 19:00
  • Írta:  gomba

Már nem sokáig erőszakolja a Microsoft a Widows 10 ingyenes frissítését, de addig még egyszer az arcunkba tolja, hogy frissítsünk már...

Mindenki falra mászik a Microsoft erőszakos értesítéseitől, hónapok óta csesztetik saját felhasználóikat, hogy váltsanak már Windows 10-re. Annyira idegesítő üzemmódra kapcsoltak ezzel, hogy egy nő beperelte őket, és nyert is 10 ezer dollárt.  A Microsoft most módosít az eddigi gyakorlaton, a Windows 7, 8 és 8.1 felhasználók utoljára július 29-én láthatják a reklámot. Az utolsó napokban viszont a cég még megpróbálja, amit lehet, és teljes képernyős reklámmal sokkolja a felhasználóit:

„Elnézést a zavarásért, de ez fontos. Az ingyenes Windows 10-re frissítési lehetőség július 29-én megszűnik” – áll a kék képernyőn. Innen egyből frissíthetnek is a felhasználók. Akinek Windows 10 van a gépén, azok nem fogják látni ezt az üzenetet, ahogy azok sem, akik kipróbálták az új operációs rendszert, de valamiért visszaváltottak.

Windows 10 warning 2

A Microsoft nem is akárhogy igyekszik felhívni a figyelmünket a közeledő dátumra. A cég ugyanis mostantól egy rettegett jelenségre rendkívüli módon hasonlító figyelmeztetéssel próbálja meg a felhasználókat rávenni a Windows 10-re történő áttérésre. Ugyanis a teljes képernyős figyelmeztetés rendkívül hasonlit a rettegett "kék halál" Windows-os képernyőjére. Bár szerencsére a képernyő megjelenése - szemben az eredeti kék halállal - sem adatvesztéssel, sem a gép újraindításával nem párosul, ennek ellenére vélhetően a felhasználók legtöbbje nem fog örülni az új rendszerre váltásra noszogatás legújabb formájának.

Mi a magunk részéről kíváncsian várjuk, hogy a még hátralévő szűk egy hónapban a Microsoft milyen egyéb módjaival próbálkozik meg a Windows 7, illetve 8 mellett kitartó felhasználók a Windows 10-re frissítésre rávételével - illetve, hogy mi lesz a cég stratégiája ezt illetően augusztustól kezdődően.

Annyi bizonyos, hogy július 30-tól a Microsoft a tervek szerint 119 dollárt kér majd a frissítésért. Itthon a Windows 10 Home verziója 33.000,- Ft körül lesz a szaküzletek polcain elérhető.
Megjelent: 1973 alkalommal Utoljára frissítve: hétfő, 04 July 2016 19:47