Nyomtatás

Betört a retró a képernyőkímélőkbe is

  • Posted on:  2016 July 17 22:43
  • Írta:  gomba

Nagy divat manapság a retró. Az, hogy nagyanyáink és nagyapáink divatja szerint öltözködünk és lakásunkat is Vintage sílusra szabjuk nem újdonság. De, hogy már az asztali PC-k világába is utat tör magának a retró...

Ha menő Vintage stílusra szabnád számítógéped, akkor kezd a képernyővédővel. Ez a stílusos retró óra tökéletes lesz kezdésnek. Ki ne emlékezne az asztalon vagy kiskomódon a hímzett terítőn tartott, javarészt nyugatról behozott "lapozós" órákra. Kezdetben csak óra, aztán az idő előrehaladtával ébresztős óra, sőt a végén már rádiós óra is volt belőle. Nagyon menő darabok volt, a maguk 60-as évek beli dizájnjukkal.

Sokan nem szeretik, ha számítógépük képernyője nem mutat semmit amikor nem használják, de be van kapcsolva. Ilyenkor legalább legyen szép vagy hasznos. Utóbbit stílusosan és egy kis retró hangulattal teszi a Fliqlo nevű programocska. Egyszerű, de nagyszerű kiegészítő számítógépünkre, ha szeretnénk, hogy hasznos is legyen a képernyővédőnk. Természetesen van képernyőkímélőből tucat számra, lehet válogatni bőségesen, de ilyen retró hangulatú csak igen kevés van, és ez pedig viszi a pálmát.

Lapozós óra 2

Ha neked is megtetszett a Fliqlo, akkor erről az oldalról le tudod tölteni Windows-ra vagy Macintosh számítógépre, beállítani képernyővédőnek és megadni, hogy 12 vagy 24 órás módban szeretnéd látni a lapozós órát számítógéped képenyőkímélőjeként.

És, hogy mennyire stílusos és divatos is ez, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy rengeteg képet találni a neten arról, hogy milyen jól mutat így a gép szobákban vagy irodákban, ide kattintva nézegethetsz ilyen képeket.

 

Megjelent: 4597 alkalommal Utoljára frissítve: 2016 July 17 23:24