Nyomtatás

Képernyőméret függő megjelenés a Gmail-ben

  • Posted on:  2016 September 18 17:35
  • Írta:  gomba
facebook.com/excom.hu

A Google hamarosan bevezeti levelezőjében, a Gmail-ben a képernyőméretet figyelembe vevő, reszponzív tervezést.

A reszponzív webtervezés rugalmasságát egyre több honlapon fedezhetik fel a netezők. (Ha kipróbálják honlapunkat, az excom.hu-t különböző eszközökön, például tableten, okostelefonon és asztali számítógépen akkor láthatják is a különbséget.) A módszer lényege dióhéjban annyi, hogy az oldal elemeit a rendszer annak függvényében helyezi el, méretezi, vagy éppen tűnteti el teljesen, hogy a felhasználó éppen mekkora képernyőn nézi azt. Tehát egy mobil képernyőn teljesen más formátumot kapunk, mint egy széles asztali monitor előtt ülve.

Rugalmasabb levelek

A Google régóta szorgalmazza és értékeli a reszponzív tervezést a honlapok esetében, de eddig a saját levelezőprogramjában erre nem volt lehetőség. A cég friss bejelentése szerint azonban erre már nem kell sokáig várni, mert még szeptemberben eljön az új korszak, amikor is a Gmail és az Inbox for Gmail alkalmazások képesek lesznek kezelni a reszponzív design szerint felépített emaileket.

Gmail responsive 2

Ez a változás elsősorban a multimédiás tartalomban gazdag hírlevelek készítőinek lesz fontos, hiszen leveleiket így sokkal rugalmasabban tervezhetik meg. Ahogy a fenti példa is mutatja, az alapvetően desktopos megjelenítésre kitalált első változatban mobil kijelzőkön szinte teljesen eltűnik a lejátszási gomb és a képek, szövegek is rendkívül nehezen érvényesülnek. Ezzel szemben a második változatban már minden kiválóan látható, maximum kicsit görgetni kell a teljes tartalomhoz.

Megjelent: 2665 alkalommal Utoljára frissítve: 2016 September 18 19:02