Nyomtatás

App Ajánló: MeNTA, a háziorvosunk jobb keze

  • Posted on:  2016 September 22 07:33
  • Írta:  gomba

Íme egy újabb ügyes applikáció, mely segít nekük az egészségmegőrzésben és akár még a háziorvosunk jobb keze is lehet akár.

Mindig örülünk annak, ha egy-egy alkalmazás hazai vonatkozással is bír. Így voltunk ezzel a korábban már általunk is említett Laborom nevű szintén magyar és a neve álatl is jelzett szintén egészségügyi applikációval is. És most itt egy remek, újfent magyar app, ami segít egészségesen élni: betartani a diétát, szedni a gyógyszert, mérni a vérnyomást, és ezeket az adatokat meg is osztja az orvossal. Végre értelmet nyerhetnek az okosórák is azzal, hogy folyamatosan figyelik, hogyan alszunk, hogyan élünk.

Az okostelefonok száma hazánkban is kezdi elérni azt a kritikus tömeget (becslések szerint mintegy 3,5 millió van belőlük itthon), amellyel már el lehet kezdeni a különböző e-szolgáltatások bevezetését. Ennek nyomán készült el a MeNTA, azaz a Mobil Egészségnapló és Tájékoztató Alkalmazás, melynek célja, hogy a felhasználó minden, egészségével kapcsolatos információt egy helyen tároljon.

A cél nemcsak az egészség megőrzése, de fejlesztése is: a jobb orvos-beteg kapcsolat, a könnyebb, gyorsabb mérések, a prevenció, az egyszerű szolgáltatáskereső és a folyamatos, hiteles tájékoztatás.

MeNTA 2

Az app nemcsak a betegségben szenvedőknek, de az egészséges embereknek is hasznos. Egyre többen használnak mindenféle fitneszpántokat és okosórákat, hogy a megtett lépéseket, a pulzust mérjék, monitorozzák az alvást, illetve sportolás közben figyeljék értékeiket, teljesítményüket. Ugyanezen adatokat a naplóban a testtömeggel, vérnyomással, vércukorszinttel, a táplálkozással és gyógyszerezéssel kapcsolatos információkkal együtt lehet vezetni. Az app pedig heti és havi kiértékelést készít, visszajelzést ad.

Így sokkal könnyebb egy egészségtervet kidolgozni: legyen szó diétáról, sportolásról, vagy például az olyan népbetegségek kezeléséről, mint a magas vérnyomás és cukorbetegség.

A cél az, hogy az adatokat az ügyfélkapun keresztül az orvossal is meg lehessen majd osztani. Így a gyógyszerszedés, illetve a szenzorok által naponta mért adatok felhasználhatóak lesznek, ha például kórházba kerülünk, lebetegszünk, és konzultálni kell az orvossal, mentőssel.

A MeNTA alkalmazását az alábbi linkeken érhetitek el...

GooglePlay1 AppStore1



Megjelent: 3070 alkalommal Utoljára frissítve: 2016 September 22 09:07