Nyomtatás

Ujjlenyomat vagy saját arcképünk a PIN kód helyett. Újít a MasterCard

  • Posted on:  2016 October 05 06:50
  • Írta:  gomba
facebook.com/excom.hu

A MasterCard mindig is elől járt az innovatív fejlesztések terén a bankkártyák világában. Nem véletlen ők a legnagyobb és ezzel együtt a legbefolyásosabb kártyakibocsátó cég. Most is egy korszakalkotó újításan van a sor.

Tizenkét európai országba, köztük Magyarországra is elhozza a MasterCard az ujjlenyomattal és a szelfivel történő azonosítást a most megjelenő Identity Check alkalmazással. Ennek köszönhetően az eddiginél jóval egyszerűbb lesz az internetes vásárlás/fizetés: sem PIN, sem jelszó nem kell hozzá.

MasterCard 2

A Mastercard bejelentette, hogy tizenkét Európai országban, köztük Magyarországon is elindítja Identity Check alkalmazását. Az appal nincs szükség jelszóra, így a kártyabirtokosok gyorsabban és biztonságosabban fizethetnek az interneten. Nem kell űrlapokat kitölteniük a vásárláshoz, elég az okostelefon ujjlenyomat-szkennerét használni, vagy éppen egy szelfit készíteni. Az e-kereskedők számára is új lehetőséget hozhat, a jelenleg használatos személyazonosságot ellenőrző módszerek ugyanis gyakran elijesztik a vásárlókat a hosszas procedúra miatt. A jelszavakkal történő bejelentkezés esetenként időigényes lehet, ami elveheti a vevő kedvét a vásárlástól, ha pedig helytelen a jelszó, sikertelen lesz a tranzakció.

Az Identity Check alkalmazás a hazai iPhone-osok és androidosok számára is elérhető lesz, várhatóan napokon belül. 

Megjelent: 3211 alkalommal Utoljára frissítve: 2016 October 05 07:18