Nyomtatás

Már nyomtatás nélkül is érvényes az e-vonatjegy

  • Posted on:  2016 November 13 20:47
  • Írta:  gomba
facebook.com/excom.hu

Mostantól már okostelefonon is bemutatható az előre váltott vonatjegy, így kinyomtatás nélkül is utazhatunk november 11-étől a neten vásárolt menetjegyünkkel.

A feláras vonatokon (InterCity) eddig is lehetett utazni mobilkészüléken (telefonon, tableten) tárolt digitális menetjeggyel, mától azonban a MÁV-Start összes vonatán (azaz az összes jegyvizsgálónál) bemutatható a készülékünkön tárolt PDF állomány. A korlátozás csak a kép méretét érinti: legalább 160x160 pixeles méretűnek kell lennie a fájlon a QR-kódnak, hogy biztonsággal leolvasható legyen.

A menetjegyen kívül a gazdájával utazó kutya jegye és a kerékpárjegy is megváltható már ezen a módon, természetesen a régi, kinyomtatott változat sem szűnik meg. Az e-vonatjegy azonban a plusz nyomtatással járó nehézségeket szünteti meg. Az otthoni nyomtatás 2011. novembere, a most kiterjesztett elektronikus jegykezelés az intercity- és gyorsvonatokon 2012. decembere óta lehetséges. 2016. október végéig csaknem 1,2 millió forint értékű tranzakciót hajtottak végre az internetes jegyvásárlási rendszerben, az online vásárlás a teljes belföldi értékesítés 7,5 százalékát tette ki. 2015-höz képest idénre az elekronikus jegyvásárlások száma 16 százalékkal nőtt – áll a MÁV-Start sajtóközleményében.

Vonatjegy2

 

Megjelent: 4256 alkalommal Utoljára frissítve: 2016 November 13 20:51