Nyomtatás

App Ajánló: Régi családi fotók digitalizálása, egyszerűen

  • Posted on:  2016 November 17 11:51
  • Írta:  gomba

A Google kiváló alkalmazást adott ki, amellyel a régi családi fényképek szkenner nélkül is digitalizálhatók, és olyat is tud, amit más hasonló szolgáltatás nem. Vegyük elő régi fényképeinket, a családi albumokat és próbáljuk ki, remek minőségben menti el emlékeinket az utókornak.

Azt hittük, hogy a Heirloom-nál már nem lehet jobbat csinálni régi fényképeinknek, az alkalmazással ugyanis nagyon egyszerűen és ingyen lehet digitalizálni a klasszikus, előhívott fotókat. De most kipróbáltuk a Google új alkalmazását, és rájöttünk: lehet ezt még tökéletesebben csinálni. A szkenner nélküli digitalizáláshoz érdemes tehát kipróbálni az AndroidraiPhone-ra és iPadre is ingyen letölthető PhotoScan alkalmazást.

A Google új szolgáltatása amellett, hogy szerintünk a Heirloomnál is jobb minőségben digitalizálja a családi albumokban őrzött fotókat, még egy olyan előnnyel rendelkezik, amit más hasonló app nem tud: nem csak a mobil vagy tablet galériájába menti el a régi emlékeket, hanem a Google Photos korlátlan tárhelyére is.

PhotoScan2

Az alkalmazás használata nagyon egyszerű, megnyitása – és a kamerához való hozzáférés 1 kattintásos engedélyezése – után már le is fotózhatjuk a digitalizálni kívánt fényképet. Egy dologra kell figyelni: a világosabban látszó keretről ne lógjon le a fénykép. Ha a keretben látszik a teljes fénykép, a középső gombbal egy fotót kell készíteni róla, majd megjelenik a 4 sarkában egy-egy kék színű kör. Mind a négy körhöz egyenként kell a középen látható üres kört húzni – ezt a mobil vagy tablet mozgatásával tudjuk elérni.

Ha megvan mind a négy, már csak 2-3 másodpercet kell várni, hogy elkészüljön a fotó. A jobb alsó sarokból megnézhető a – tesztünk alapján még rossz fényviszonyok között is tökéletes – végeredmény, amit ezután már meg is találhatunk az okostelefon vagy a tablet galériájában, illetve ha regisztráltunk már a Google Photos szolgáltatására, akkor ott is.

A digitalizált fénykép szerkesztését is felajánlja az alkalmazás, hiszen el lehet forgatni a fotót, illetve a sarkait is lehet igazítani, és persze a törlési lehetőséget is mutatja.

A programot iPhone-ra, és androidos mobilra is telepíthetjük és az alábbi linkeken is elérhetitek...

GooglePlay1 AppStore1

Megjelent: 7867 alkalommal Utoljára frissítve: 2016 November 17 12:39