Nyomtatás

Londonban még a buszmegálló is e-papírból van

  • Posted on:  2017 January 11 20:04
  • Írta:  gomba

Kísérleti jelleggel e-papírból készült menetrendeket kapnak egyes londoni buszmegállók – ezek a három A4-es oldalnak megfelelő méretű táblák így mindig az aktuális érkezési időket tudják majd mutatni a meglehetősen pontatlan hivatalos menetrend helyett.

A képernyők háttérvilágítást és némi „intelligenciát” is kapnak, azaz nemcsak a következő járat beérkezési idejét láthatjuk majd, hanem gombok segítségével a napi menetrendet, a megállót érintő járatok térképét és más információkat is lehívhatunk. Az e-könyv olvasókban megszokott technológiára épülő kijelzők kevés áramot fogyasztanak, így használatukhoz elég lesz a megálló tetején elhelyezett napelem biztosította energia, az adatok frissítését pedig 3G-s mobilnet biztosítja.

A teszt első „helyezettje” a Waterloo híd közelében található, januárban pedig további három kerül majd ki a Parlament tér, a Piccadilly Circus és a Sloane tér közelébe. A próbaidő őszig tart, a végleges kihelyezésekről pedig a költségek függvényében majd ezután döntenek.

 

Megjelent: 2037 alkalommal Utoljára frissítve: 2017 January 11 20:30