Nyomtatás

Új funkció jön a Windowsba: kép a képben

  • Posted on:  2017 February 12 23:16
  • Írta:  gomba

A kép a képben funkciót jól ismerik a tévénézők, és hamarosan a Windows 10-ben is meghonosodhat.

 

A kép a képben segítségével dolgozhatunk egy táblázaton, miközben egy kis ablakban filmet nézünk, vagy chatelünk a barátainkkal. A kis ablak mindig ott marad a többi alkalmazás felett. Az új funkció neve Compact Overlay. Egy ilyen ablak éppen úgy fog funkcionálni, mint bármilyen egyéb ablak, azaz nem jelenthet különösebb kihívást a fejlesztőknek.

Windows PiP

Egyelőre két alkalmazással teszteli a Microsoft ezt a módot, a Movies & TV app, illetve a Skype Preview kapják meg először ezt a funkciót. A fejlesztők azonban már most elkezdhetik kidolgozni a Compact Overlay ablakok támogatását, elsősorban a média-lejátszó és az üzenetküldő appok lehetnek érdekesek. Csakis a Windows Store-ból beszerezhető programok jöhetnek szóba, de az, hogy onnan töltünk le valamit, még nem fogja 100 százalékig garantálni, hogy használni is tudjuk majd ezt a módot, ez a fejlesztőkön múlik.

A funkció először a Windows 10 build 15031-ben tűnt fel, a felhasználók valószínűleg a hamarosan érkező nagy frissítőcsomagban kapják majd meg, melyet április közepére ígér a Microsoft.

Megjelent: 3021 alkalommal Utoljára frissítve: 2017 February 12 23:31