Nyomtatás

Megtörtént a visszatérés - Itt a 2017-es Nokia 3310

  • Posted on:  vasárnap, 26 February 2017 18:33
  • Írta:  gomba
dfp

Tizenöt évvel ezelőtt nagyon más volt még a mobiltelefonok piaca, egy bizonyos finn gyártó uralta a területet, azóta pedig rengeteg változás történt, ikonikus nevek tűntek el, majd tértek vissza, 2017 pedig ebből a szempontból is rendhagyó lehet. Az új 3310, nem lesz egy iPhone vagy Galaxy verő, viszont nagyon cuki, nagyon színes és olcsó lett.

Mielőtt az Apple és az Androidos telefonok térhódítása kinyírta a Nokiát, a Finn cég volt az egyik legismertebb és legnagyobb mobilgyártó. Ha nem vagy nagyon fiatal, akkor valószínűleg volt is 6110-es vagy 3310-es Nokia telefonod, ez utóbbi 2000-ben mutatkozott be, és amiből egyébként 120 millió darabot adott el a Nokia. Talán meglepő húzás, de egy ideje hallani lehetett, hogy a Nokia visszatér, méghozzá az ikonikusnak számító 3310-es modell ráncfelvarrott verziójával.

Nos, a hír igaznak bizonyult, alig pár órája a Mobile World Congress-en (MWC) bemutatkozott a Nokia 3310. Megint. Igaz, ezt a készüléket nem maga a Nokia, hanem a HDM gyártja, az a finn cég, amelyik licenc-megállapodást kötött a Nokia márkanév használatáról, és egyre több Nokia telefont is bemutat majd a közeljövőben.

Nokia3310 1

Az új 3310 2,4 hüvelykes QVGA kijelzővel érkezik, 2 megapixeles kamerával, Micro SD kártyát és akár két SIM kártyát is rakhatunk bele. A készülék több színben is kapható lesz, Jack csatlakozót is találunk rajta. Azért a klasszikus kígyó játék amikkel a 2000-es években annyit játszottunk, természetesen ezen a készüléken is gyárilag telepítve van. Emellett persze egy Opera mini böngészőt is találunk az alkalmazások közt, ami alapvető webes szörfözésre alkalmas. Bluetooth van, Wi-Fi és GPS és App Store nincs. Bár a készülék semmiképp nem mondható szuperfejlett telefonnak, de ne felejtsük el, hogy egy alap modellről van szó, kifejezetten azoknak készült, akik csak telefonálni és sms-ezni szeretnének. A legütősebb fícsör az üzemidő. Az új 3310 31 napos készenléti időre képes, illetve 22 órányi telefonálásra.

De azért az új 3310 magán hordozza az elődje stílusjegyeit, a kijelző sokkal nagyobb, a készülék pedig sokkal vékonyabb lett. Bevallom, azonnal elgondolkoztam, hogy a megjelenés után beszerzek egyet, már csak nosztalgiából is. :) Megjelenés valamikor tavasz-nyár környékén várható, az ár pedig mindössze 49 euró, vagyis 15 000 forint lesz. 

Megjelent: 2343 alkalommal Utoljára frissítve: vasárnap, 26 February 2017 19:22