Nyomtatás

Új, második üzenőfal a Facebookon

  • Posted on:  2017 March 31 19:57
  • Írta:  gomba
facebook.com/excom.hu

A Facebook ezentúl nemcsak az általunk követett oldalak esetében próbálja meg kitalálni, milyen tartalom érdekelhet bennünket. Jön az alternatív hírfolyam.

Úgy tűnik, komoly átalakításba kezdett a Facebook mobilos fronton. Először csak a Messenger újdonságai érkeztek meg, majd a napokban bejelentették, a Facebook app is kap két újdonságot. És ezzel még nincs vége, máris folyik egy újabb funkció tesztelése – számolt be róla a TechcrunchAz újdonság többeknél megjelent már, egy rakéta alakú ikon formájában. Arra bökve egy másik, alternatív üzenőfal jelenik meg, melyen ismerősink bejegyzései helyett elsősorban az általunk még nem követett hír- és márkaoldalak tartalmai lesznek láthatók.

Hogy mi jelenjen meg, azt az algoritmus dönti majd el, de alapvetően olyan tartalmakat kaphatunk, amiről a Facebook úgy gondolja, hogy érdekelhet bennünket. Ezt elsősorban a már követett oldalak tematikája, valamint az arra adott reakciók alapján számítja ki, de olyan tartalmat is láthatunk majd az alternatív üzenőfalon, ami az ismerőseink körében népszerű – például egy videó, amit sok barátunk megnézett.

A hónap elején az androidos felhasználók egy része már láthatott hasonló fejlesztést, akkor nem egy rakéta ikon jelent meg, hanem egy Explore feliratú gomb. A mostani fejlesztést viszont már iOS-en és Androidon is tesztelik. Hogy mikor élesedhet mindenkinél az új funkció, azt egyelőre nem lehet tudni.

facebook uzenofal 2

Megjelent: 2585 alkalommal Utoljára frissítve: 2017 March 31 20:25