Nyomtatás

Windows frissítést követően látványosan fogy a lemezterület?

  • Posted on:  2017 April 18 13:01
  • Írta:  gomba

Aki telepítette a Windows 10 napokban érkezett frissítőcsomagját, vagy korábban a Windows bármelyik verziójához érkezett nagyobb frissítést, az jóval több szabad tárhelytől búcsúzhatott el, mint amennyire a csomagnak feltétlenül szüksége van. Most megmutatjuk, hogyan szabadíthaja fel az elfoglalt gigabájtokat.

Az elmúlt napokban végre elérhetővé vált a Windows 10 nagy frissítése, a Creators Update, ami nemcsak a biztonsági réseket foltoz be, hanem számos újdonság is érkezik vele a gépre. A frissítés telepítésének azonban van egy komoly hátránya is: jó néhány gigabájtnyi helynek mondhatunk búcsút. A gépen ugyanis nemcsak a frissített Windows lesz ott, hanem a frissítés előtti verzió is. Ez abban az esetben lehet csak hasznos, ha valaki nem lenne elégedett a magyarul Alkotói Frissítés néven futó új verzióval, a felhasználó ugyanis e fájlok segítségével tudja visszaállítani a frissítés előtti állapotot.

A valóságban azonban viszonylag ritkán van ilyesmire szükség, ráadásul ha már napok óta jól fut a rendszer, akkor tényleg nem sok dolog indokolhatja a visszaváltást. Így aztán legfeljebb csak a helyet foglalja a gépen a “régi” Windows, amitől érdemes megszabadulni.

Lemezkarbantartó1

Ehhez a Start menünél gépeljük be a keresőbe a Lemezkarbantartó szót, majd kattintsunk a találatra. A Meghajtóválasztásnál válasszuk ki azt a meghajtót, amelyikre a Windowst telepítettük, a néhány másodperccel később felugró ablakban pedig nyomjuk meg a Rendszerfájlok törlése gombot. Ennyi. Máris több gigabájtnyi, szükségtelenül foglalt hellyel lesz több kapacitás a C: meghajtónkon.

Lemezkarbantartó2

 

Megjelent: 4414 alkalommal Utoljára frissítve: 2017 April 18 13:21