Nyomtatás

Megszűnik a Goolge Drive? Nem, csak átalakul!

  • Posted on:  2017 September 19 14:01
  • Írta:  gomba
2018 márciusban megszűnik a Google Drive támogatása, jelentette be a múlt héten a Google, melyet sokan félreértették.
 
A Google Drive a felhasználók fejében nemcsak a felhő alapú tárhelyhez hozzáférést adó alkalmazást, hanem magát a tárhelyet is jelenti, ezért amikor a Google bejelentette, hogy a Drive alkalmazást 2018 márciusától nem támogatja, sokan azt gondolták, hogy a szolgáltatás is megy a levesbe. Ilyesmiről természetesen nincs szó, csak arról, hogy a Drive helyett egy másik alkalmazást kell majd a fájlok szinkronizálására használni.
 

Elköltöztünk Banner honlara

Ahogy arról a Google korábban már beszámolt, a Google csavar egyet a szinkronizációs szolgáltatásán, és megoldotta, hogy ne csak egyetlen mappa tartalmát lehessen szinkronizálni, hanem akár az egész PC-ről készíthessünk biztonsági mentést a felhőbe; hogy a felhasználókat ne zavarja össze, a kibővített szolgáltatásokat nem a Drive-on belül, hanem egy új program segítségével nyújtja a Google, amely Backup and Sync névre hallgat. Ez Windowsra és Macintoshra egyaránt elérhető, és az előbb említett extra képesség mellett a Google Photo alkalmazásban rejlő szolgáltatásokat – például a végtelen fotó tárhely opciót – is tartalmazza.

GoogleDrive2

Egyelőre nem kötelező telepíteni a Backup and Sync alkalmazást, de a Drive már nem fog frissülni, 2018 márciusától pedig a régebbi szoftver nem fogja tudni elérni a Google felhő alapú tárhelyét. Alternatívaként persze működik az is, hogy a fájlokat csak és kizárólag böngészőből menedzseljük, de ebben az esetben az automatikus le- és feltöltésről valamint a számítógépek közötti szinkronizáció lehetőségéről le kell mondanunk.

Megjelent: 5570 alkalommal Utoljára frissítve: 2017 September 19 13:28