Nyomtatás

Sisakra szerelhető okoslámpa motorosoknak, bicikliseknek

  • Posted on:  2018 January 09 13:29
  • Írta:  gomba
A Cosmo Connected sisakra szerelhető lámpája nemcsak világításnak és irányjelzőnek használható, de érzékeli, ha a viselője fékez, vagy ha baleset éri.
 
Kerékpárral vagy motorral utazni ma sem egy életbiztosítás, pláne nem egy forgalmas úton, sötétedés után. A "Látni és látszani" elv ellenére sok baleset történik évente azért, mert a sofőr nem veszi észre időben, hogy más is halad előtte. Ezen a statisztikán szeretne javítani a Cosmo Connected. A francia startup cég a CES 2018-on mutatta be a fejlesztését, ami egy 8 LED-izzóból (négy sárgából és négy pirosból) álló, sisakra szerelhető okoslámpa. A készülék alapbeállításként be van kapcsolva, hogy a viselőjét akkor is meg tudja védeni, ha útközben érné őt a sötétedés. Az eszközben egy gyorsulásmérőt helyzetek el, így automatikusan érzékeli, ha a viselője fékezni kezd. Ilyenkor a lámpa erősebb fényt bocsát ki, így a közlekedés többi résztvevője is láthatja, hogy az illető épp lassít. Sőt, ezen keresztül még azt is érzékeli, ha elesünk, ekkor automatikus értesítést küld a családtagoknak, barátoknak.
 
Sisak2
 
Az eszközhöz egy okostelefonos alkalmazást is fejlesztettek, amivel különböző utasítást adhatunk le a lámpának. Átválthatjuk "vészvillogó" üzemmódba, de akár irányjelzésre is használhatjuk. A fejlesztők ugyanakkor nemcsak appot, de egy kormányra szerelhető kontrollert is készítettek hozzá. Az alkalmazáson keresztül előre megadhatjuk, hogy mi az úticélunk, az eszköz pedig a GPS-adatok alapján automatikusan kapcsolgatja majd az irányjelzőt.
A készülék már rendelhető a gyártó honlapján, ára 120 € (kb. 37 ezer forint). 
 

Elköltöztünk Banner honlara

Megjelent: 4129 alkalommal Utoljára frissítve: 2018 January 09 09:03