Nyomtatás

Foci-VB okostelefonon, tableten

  • Posted on:  szerda, 20 June 2018 02:15
  • Írta:  gomba

Bár a focirajongók többsége még mindig televízión nézi a világbajnokság meccseit, az utóbbi időben egyre nagyobb teret nyertek a kisebb képernyők is. Ingyenesen nézhető videostreamet sok weboldal ígér, ám nagyon sok csaló csak azért teszi ezt, hogy megszerezze a regisztrálók adatait vagy vírust juttasson a gépeikre. Összegyűjtöttük a legegyszerűbb legálisan ingyenes és biztonságos lehetőségeket.

A közvéleménykutatások szerint a nézők közel fele kisképernyőn is belenéz majd a nemzeti válogatottak küzdelmébe. Erre több lehetőség is van, illetve több „lehetőségnek látszó” megoldásra is rá lehet bukkanni a neten. A hasonló sporteseményeknél ugyanis gyakori, hogy a mérkőzések ingyenes online megtekintését kínálják egyes weboldalon. Ehhez csupán arra kérik a felhasználót, hogy kattintson egy linkre, töltsön le egy kiegészítő szoftvert, kodeket, meghajtóprogramot, frissítsen egy már meglévő programot (pl. Adobe Flash) – majd ezeken keresztül vírusokkal, kártevőkkel fertőzik meg a gyanútlan áldozatok számítógépét. Vannak azonban teljesen biztonságos, hivatalos csatornák is, ahol követni lehet a közvetítéseket szolgáltató M4 Sport tévéadó műsorát.

Mivel a legtöbb háztartás manapság is rendelkezik otthoni tévés előfizetéssel, így az M4 Sport médiaklikkes weboldalának megnyitásán túl leginkább kézenfekvőnek tűnő lehetőség az, ha ennek „okosított” formáját vesszük igénybe. Ezek úgy működnek, hogy egy webes felületre vagy egy telefonos alkalmazásba belépve közel ugyanazt a csatornakínálatot kapjuk, mint amit az otthoni tévén. Sőt az M4-nek külön okostelefonos alkalmazása is van M4Sport néven, mely Androidra és iOS-re egyaránt elérhető, és ahol szintén tudjuk nézi a meccseket.

M4Sport

A Magyar Telekom előfizetői például a TV GO szolgáltatást használhatják, amely számítógépről elérhető weben, telefonokra pedig a Play áruházban androidos, az App Store-ban pedig iOS-es alkalmazás is van hozzá. A VB ideje alatt a TV GO minden regisztrált felhasználója – az is, aki egyébként más otthoni szolgáltató előfizetője – nem csak élőben kapja meg az M4 Sport műsorát, hanem a korábbi mérkőzéseket azok TV GO-n való közzétételétől számított 72 órán belül vissza is nézheti. Ugyanerre egyébként lehetőség van a Telekom IPTV felületén is, a FOCI VB menüpont alatt.

A Horizon Go ingyenes online szolgáltatás a UPC digitális kábeltelevíziós ügyfelei számára érhető el, iOS és Android alkalmazásként, valamint számítógépen, böngészőből. Használatához csupán egy My UPC-regisztráció szükséges. A Digi Online szintén elérhető weben, valamint androidos és iPhone-os alkalmazásként is. Az Antenna Hungária által fejlesztett, hasonló MinDig TV alkalmazás különlegessége, hogy nem csak androidos készülékeken és iPhone-on/iPadenlehet használni, hanem az itthon még mindig sokaknál ott lévő windowsos telefonokon is.

A Telenor ugyan nem rendelkezik vezetékes érdekeltségekkel, van viszont egy MyTV nevű szolgáltatásuk, amely bármely hazai mobilszolgáltató ügyfeleinek elérhető. A telenorosoknak viszont mobilos vébénézés esetén nagyon fontos könnyítést jelent, hogy a szolgáltatás által generált adatforgalom belföldön nem csökkenti az adatkeretüket. A MyTV alapcsomagja a Start, amely főleg állami csatornákat tartalmaz – illetve a bizonyos szempontból talán szintén közszolgálatinak csúfolható Izaura TV-t –, köztük az M4 Sport is szerepel a kínálatban. A MyTV szolgáltatás Start csomagjába tartozó adások megtekintése nem csak ingyenes, de még regisztrációt sem igényel. A vébénézéshez nem kell mást tenni, mint megnyitni a MyTV oldalát számítógépen, böngészőből, vagy letölteni az androidos készülékekenés iPhone-on/iPaden is elérhető alkalmazást.

Elköltöztünk Banner honlara

Megjelent: 1914 alkalommal Utoljára frissítve: kedd, 19 June 2018 11:09