Nyomtatás

Jöhetnek a fizetős Facebook csoportok?

  • Posted on:  péntek, 22 June 2018 22:38
  • Írta:  gomba

A nagyobb Facebook-csoportokat üzemeltetők rengeteg időt áldoznak arra, hogy az általuk gondozott közösség rendezett körülmények között kommunikálhasson egymással. Hogy munkájukat ne ingyen végezzék, a Facebooknál úgy döntöttek, lehetőséget adnak egy kis pénzkeresésre. A lépéssel viszont nem csak ők járnának jól.

Évek óta visszatérő téma a Facebook fizetőssé tétele, melyről rendszerint maguk az üzemeltetők is megszólalnak. Nem olyan rég a közösségi oldal egyik legfontosabb embere nyilatkozott ezzel kapcsolatban, ő előtte pedig Mark Zuckerberg mondta azt, hogy ha az kell, lesz fizetős Facebook is. Ha nem is ebben az értelemben, de valahogy megvalósulni látszik a dolog, miután a közösségi oldal részletes blogbejegyzésben számolt be arról, mit terveznek a valóban rengeteg felhasználót magukba tömörítő és minőségi beszélgetéseknek teret adó csoportoknál. Mint kiderült, az ilyen társaságokat gondozó adminok egyik régi kívánsága volt, hogy nem kevés időt és energiát igénylő munkájukért cserébe örülnének, ha valamilyen támogatásban részesülhetnének, de a Facebook eddig nem igazán foglalkozott az észrevétellel. Most azonban időt szakítottak rájuk és bejelentették: bevezetik az úgynevezett csoportelőfizetést, melynek lényege, hogy a csoportok adminjai tagdíjat szedhetnek a társaságban szereplő felhasználóktól – ha szeretnének, persze.

Elköltöztünk Banner honlara

A Facebook közlése szerint a tagsági díj havonta maximum 5-30 dollár között lenne, ők ugyanakkor egy csoport esetében sem tennék azt kötelezővé, arról kizárólag a csoportok adminjai jogosultak dönteni. Hangsúlyozták azt is, a fizetés nem kényszer, a tagok tehát ettől függetlenül is a közösség részesei maradnak. Azok viszont, akik élnek a lehetőséggel, valamilyen plusztartalomban részesülnek majd. Az újítást egyelőre különféle háztartási praktikákkal foglalkozó csoportokban kezdték el tesztelni, de a befizett pénzekből egyetlen fillért sem vesz le a Facebook. Ez a későbbiekben gyaníthatóan változni fog, de hogy mennyiben, még nem tudni. Egyelőre az sem ismert, hogy a tagdíjat magát mikortól vezetik be élesben.

FB Payment2

 
Megjelent: 1633 alkalommal Utoljára frissítve: péntek, 22 June 2018 12:48