Nyomtatás

Több hasznos újdonság a Google Térképen

  • Posted on:  2018 November 12 07:39
  • Írta:  gomba
Eddig fájóan hiányzott az elektromos autózást támogató funkció a Google Térképből, mostantól azonban könnyebb lesz töltőpontot keresni.

Az elmúlt időszakban több kisebb-nagyobb frissítést is kiadott a Google a Google Térképhez. Az egyik most kiadott frissítéssel az elmúlt időszak egyik leghasznosabb újítása kerül bele a szolgáltatásba. Ami ráadásul még előremutató is. A fejlesztők bejelentése szerint mostantól elérhető az az új funkció, amivel a felhasználók láthatják, hol van a közelükben az elektromos autók töltéséhez szükséges töltőpont. Ezt eddig csak harmadik féltől származó alkalmazás / térkép bevonásával tudták megnézni az elektromos autók tulajdonosai, mostantól azonban a Google Térképen belül is elérhető ez az információ.

Nyilvánvalóan mondanunk sem kell, mennyire hasznos és előremutató újdonságról van szó, az elektromos autózás egyik nagy gátja ugyanis az, hogy nem mindig tudja a felhasználó, hol található töltőpont. Márpedig ha már csak néhány tízkilométerre elegendő energia maradt az akkumulátorban, fontos, hogy mielőbb töltőhöz jusson az ember. A töltőpontokat az EV charging stations vagy EV charging keresőszavak beírása után mutatja meg a Google Térkép. De nemcsak ezért hasznos az új funkció, a helyszín mellett ugyanis más hasznos információkat is kap a felhasználó. A találatoknál megjelenik, hogy milyen típusú töltőket lehet ott használni, hány darab van belőlük, milyen gyorsan töltik fel a kocsit, emellett pedig azt is láthatjuk, a többi felhasználó hányasra értékelte a töltőpontot.

Google Maps 1

Az újdonság androidos eszközökre, valamint iPhone-ra és iPadre is elérhető, azonban néhány nap eltelhet, mire frissül a Google Térkép. Magyarországon a Tesla, valamint a ChargePoint által telepített töltőket mutatja majd a térkép. A Székesfehérváron éppen telepítés alatt álló több új töltőpont még nincs benne az adatbázisban, de a Google gyors reagálását ismerve erre sem kell sokat várnunk. 

Elköltöztünk Banner honlara

 

A másik újdonság, hogy a Facebook-oldalakhoz hasonló üzleti vagy rajongói oldalakat hozott létre a vállalkozások számára a Google a népszerű térképszolgáltatásában. A kedvenc helyeket érdemes bekövetni, úgy ugyanis értesítéseket kaphatunk az adott hellyel kapcsolatos új információkról.

A most induló új funkciónak nemcsak a felhasználók, de a cégek is örülhetnek. A Google mostantól egy Follow (magyarul valószínűleg: Követem) menüpontot is megjelenít az egyes szolgáltatók – éttermek, bárok vagy épp üzletek – térképes adatlapján, így ha bekövetjük őket, értesítést kaphatunk a velük kapcsolatos legújabb információkról. Vagyis a gyakorlatban ez lesz a Facebook-oldalak google-ös alternatívája. A közelgő eseményeket, friss híreket és történéseket a Google Térképen belül a For You menüpontban találhatjuk majd meg, amiről a Google azt ígéri, hamarosan még több országban lesz elérhető. Magyarországra valószínűleg a követés és a For You opciók egyszerre érkeznek majd meg.

A szolgáltatók, üzletek és egyéb helyek a Google Térképen keresztül már azelőtt megkezdhetik az ügyfelek "gyűjtését", hogy a hely konkrétan megnyitna. Mindezt legfeljebb három hónappal a nyitás előtt lehet megkezdeni – hamarabb valószínűleg nem is nagyon volna értelme. A Google Térképén a cég adatai alatt narancssárga színnel tűntetik fel a nyitás pontos dátumát.

Google Maps 2

 

 

Megjelent: 4295 alkalommal Utoljára frissítve: 2018 November 13 12:45