Nyomtatás

Egy ilyen okos lázmérő minden gyerekes családba kéne

  • Posted on:  vasárnap, 24 July 2016 09:03
  • Írta:  gomba

Alapjaiban változtatja meg a lázmérést az okos lázmérő. Okosmérlege, vérnyomásmérője és még sok egyéb eszköze mellé most egy igazán gyorsan és megbízhatóan dolgozó lázmérő is forgalomba került a Withingstől.

Aki tudja, milyen nehéz egy nyűgös, beteg gyerek lázát megmérni, az fogja csak igazán értékelni a Withings most forgalomba került lázmérőjét. A januári Las Vegasban tartott CES-en ugyan már bemutatták, azonban csak most került kereskedelmi forgalomba. Az Egyesült Államokban 100 dolláros áron, míg Európában hozzávetőlegesen 80 angol font körüli áron lesz elérhető nemsokára. A francia Withings cég, ezzel az okos lázmérőjével kiérdemelte a szakvásár innovációs elismerését is.

Thermo nevű lázmérőt csak végig kell húzni a homlok előtt egy centis távolságon belül, hogy megtörténjen a leolvasás. Mindössze két másodperc alatt 4000 mérést végez a lázmérő 16 infravörös érzékelője, hogy megtalálja a legforróbb pontot (HotSpot Sensor technológia). Algoritmus korrigálja a torzításokat, amelyek például a bőr hőveszteségéből vagy a környezeti hőmérsékletből adódnak. Mostantól már nem kell választani a kényelem és a pontosság között, a Withings új lázmérője pillanatok alatt megbízhatóan informál a testhőmérsékletről.

Thermo2

Amikor befejezi a mérést, kétszer rezeg a lázmérő, és már mutatja is az eredményt, beállítástól függően Celsiusban vagy Fahrenheitben. Emellett színkódot is felvillant: a zöld a normál testhőmérsékletre utal, a narancssárga a kissé emelkedettre, a piros viszont már egyértelműen lázat jelez. A lázmérő vezeték nélküli kapcsolaton (Bluetooth vagy Wi-Fi) küldi el a mért értékeket az androidos vagy iOS-es okostelefon Thermo appjának, amelyik ebből lázgörbét készít, megoszthatóvá teszi az eredményeket, sőt láz esetén még értesítést is küld, amikor újra lázat kellene mérni. A láznaplót ezután egyszerűen meg lehet osztani akár az orvossal is.

A Thermo használata egyszerű, roppant higiénikus, és színkódolva adja vissza az eredményt, akár a család tagjaira szabottan. A lázmérő energia-ellátásáról két darab AAA elem gondoskodik, két teljes éven keresztül.

Hazai forgalmzására még kicsit várni kell, de ismerve a globális piac adta lehetőségeket hamarosan itthon is forgalomba kerül...

Megjelent: 4032 alkalommal Utoljára frissítve: vasárnap, 31 July 2016 09:23